winter 2011

De vaste studiestof (het motief wD47/z37 z.a.z.) slaan we over, in de eerste rubriek van volgend jaar wordt die vervolgd.
Vandaag iets anders, iets feestelijks.

OPLOSFESTIVAL OPLOSFESTIVAL OPLOSFESTIVAL

Want hoera: De Damclub PURMEREND '66 bestaat in 2011 vijfenveertig jaar.
En dat wordt gevierd, onder andere met een digitaal probleem oplosfestival.
Het is een concours speciaal voor jonge en beginnende oplossers, maar ook andere geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om mee te doen.
Er zijn drie prijsjes uitgeloofd, waarvan ten minste twee met bestemming de jongere oplossers (geboren in 1994 of later).
Een jubileumgeldprijs van € 45,-, een jaarabonnement op het magazine voor dammers 'Hoofdlijn' (winkelwaarde € 37,50) en een jaarabonnementen op het damtijdschrift 'De Problemist' (waarde € 30,-).
Je hoeft niet zo veel mogelijk goed te hebben opgelost om in de prijzen te vallen.

Oplossers, waar ook in de digitale wereld, kunnen hun bevindingen (uiterlijke inmaildatum 21 maart 2012) kwijt op het volgende adres:
oplosfestivaldcp66@hotmail.com
Graag daarbij de opgave van je naam, leeftijd, e-mail adres en indien van toepassing van de damclub waar je bij speelt.
Twaalf kleinere damproblemen vragen om een (precieze, complete) oplossing, hier komen ze.
Je wordt uitgenodigd om aan te geven welk probleem je het mooist, moeilijkst, leukst, interessantst of wat dan ook vindt, en liefst ook waarom.

1 2 3

4 5 6

7 8 9

10 11 12

De uitslag van het oplosfestival, de prijswinnaars en de oplossingen van de twaalf problemen, zullen worden bekendgemaakt (en afgespeeld) in de komende zomereditie van deze website,
in Bladmuziek aflevering 26; die verschijnt medio mei 2012.